Vælg din familie

En af de ting livet har lært mig er, at man selv vælger sin familie. Familie behøver ikke nødvendigvis at være beslægtet med blod. Jeg kommer fra en stor, rodet familie. En familie hvor jeg kalder størstedelen min moster eller onkel. Fordi jeg simpelthen ikke ved hvem de er eller kan holde styr på hvor de kommer fra , for den sags skyld. Det er en større opgave og rodet går flere generationer tilbage.

Det har aldrig rigtig været i min nærmeste families interesse , at sortere, eller at rydde op i det rod, der har været mellem de forskellige generationer. Derfor går der den ene fortælling, til den næste om, hvorfor det er, at min nærmeste familie, ikke har så meget med den øvrige familie at gøre. Og fortællinger er jo fortællinger, der går fra mund til mund. Mange af dem også fortællinger, der opstår i sårede følelser og måske andre gange uvidenhed. Og fred være med det. Det er ikke muligt at ændre på andres fortælle evne. Slet ikke når de er i en tilstand, hvor de ikke ser sammenhænge og sandheder klart.

At gå tilbage.

Efter jeg startede på min uddannelse som pædagog, blev det vigtigt for mig at undersøge og afdække hvor jeg kom fra. Det betød at jeg havde behov for at gå tilbage i tiden og simpelthen få styr på, hvordan min far bla. Var som menneske og hvad hans historie var. Han døde før jeg blev født, det kan du læse mere om her ➡️Om at være både Mor og Far!

Da jeg fik styr på ulykken, dødsannoncer, fik en snak med mine søskende og ikke mindst min mor og aktindsigt ved politiet. Fik jeg lukket et kapitel i mit liv som jeg i min barndom brugte meget energi på.

Med på vejen under min uddannelse, fik jeg også øje på nogle mønstre og miljøer, som jeg i min barndom havde været en del af. Nogle mønstre og miljøer, som gjorde at jeg ofte identificerede mig med nogle at de emner eller diskussioner vi gennemgik / havde i undervisningen. Som bla. Social arv, mennesker i udsatte positioner, mestring, trivsel, livsbetingelser, deltagelse i fællesskaber osv.

Barndom.

Jeg blev bekend med, at vi som familie, ikke var som mange andre familier. Når jeg tænker tilbage på min barndom, så mindes jeg også at jeg tænkte , gad vide hvordan det ville være at være barn i din familie. Når jeg så en familie hvor de kunne noget andet , end hvad vi kunne i vores. I mit mere voksne liv, efter jeg fik min søn, har færdiggjort min uddannelse. Fået arbejde og ikke mindst lukket døren til mit barndomshjem. Er jeg blevet mere bevidst omkring at min fortid og barndom ikke behøver at danne rammen for, hvordan jeg ønsker at leve mit liv.

Min barndom, opvækst og de faktorer der har spillet ind undervejs i mit liv , danner rammen for hvordan jeg er som menneske. Et menneske som jeg er stolt af at være og ikke mindst et menneske, som jeg ikke har lyst til at lave om på. Jeg er stolt af mine værdier. Jeg er stolt af hvad jeg har opnået. Jeg er stolt af måden hvorpå, jeg er blevet bevidst omkring mig selv og mit liv. Og jeg er stolt af, at jeg hver dag øver mig i ikke at lade mig begrænse af, hvad vi har gennemgået og mistet.

At starte forfra

Jeg har skrevet lidt mere om at starte forfra her➡️ At starte forfra!

Når det så er sagt, så har jeg alligevel taget et valg om, at starte forfra. At træde væk fra alt hvad jeg er farvet af, af handlemønstre for at starte et liv, hvor jeg er bevidst om hvad jeg har af udfordringer, men at jeg ikke vil lade dem farve hvordan min fremtid skal være. Jeg har valgt at skabe min familie. En familie sammensat af mennesker, jeg har valgt skal være en del af mit liv.

Jeg har en helt fantastisk svigerfamilie, de kan noget andet end vores har kunnet. De besidder så mange fine værdier, strukturer, holdninger og en mængde stabilite. Noget som jeg virkelig finder ro og lykke i, af at være blevet en del af. Herudover har jeg nogle helt få, men tætte veninder der kender mig for alt hvad jeg er. Jeg fylder meget og smider ofte en bemærkning, som andre ikke ville tage godt i mod. Jeg ville heraf få et slag over fingrene. Men de vælger at se kvaliteten i, at vide hvordan jeg er og heldigvis for dem. Dem er jeg så evigt taknemmelig for , tak for jer <3

Nu er vi startet forfra her i vores liv med Nikolaj. Nu skal jeg bruge de næste år på, at udvikle mine sociale evner og indgå i nye fællesskaber. Og ikke mindst udvide Min helt egen selvvalgte familie , en spændende rejse jeg ser frem til trods en vis grad af usikkerhed.

Tak fordi du læste med🙏🏼

//Alexandra

“We only live ones – live free”

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar