En stor dag

Shawn første skoledag 2019.

Så kom dagen, hvor Shawn efter 4 mdr. i glidende overgang, skulle starte i skole. Noget “Himmelgruppen” – Shawns gruppe har øvet sig i og ikke mindst glædet sig til, de sidste måneder op til skolestart. I Glidende overgang, havde de fokus på at give børnene kendskab til skolen og skoledagen. Men også hvad det vil sige at gå i skole samt SFO.

Igennem leg og aktiviteter har de øvet sig i at danne nye relationer og klæde dem bedst muligt på i overgangen, fra børnehave til skole. Et fantastisk koncept, som har gjort meget godt for Shawn. Vi som hans nærmeste herhjemme, har helt sikkert kunnet mærke, at overgangen har været mere tryg og rolig.

Shawn er en dreng der reagere på det uforudsete og ukendte. Det betyder at vi forbereder ham på selv de mindste ting og at vi har den samme struktur herhjemme, så han ikke behøver at bruge energi på, hvad han skal hvornår. Det betyder også at en ny ukendt aktivitet, eller andet kan påvirke ham på en sådan måde, at han simpelthen ikke magter situationen / aktiviteten. Hermed har den forberedelse, som glidende overgang har medført mht skolestart, helt klart været en positiv oplevelse for både Shawn og os herhjemme.

Fra institutionsbarn til skolebarn.

Det var ikke uden reaktion fra Shawn at hans far og jeg kunne forlade klasseværelset igår. Han blev ked af det da vi skulle gå og jeg måtte få hans pædagog fra glidende overgang til at tage over, så hun kunne hjælpe med at vinke. Vi var med den første halve time, hvor det egentligt mest handlede om informationer til forældre, samt sanglege med klasselæren og alle børnene. Efterfølgende kunne vi forældre vinke farvel og ellers gå ned i skolens aula og få flere praktiske informationer ift skolen, forældreintra mm.

Jeg glædede mig sådan til at hente ham. Der er ikke noget værre end at forlade sit barn der græder. Heldigvis kunne jeg bruge dagen på rengøring, som altid om mandagen 😀 De har skoledag fra 07:50 til 13:30 og jeg stod klar på slaget minus 7 minutter. Ventetiden til klokken ringede var lang, synes jeg. Da jeg imødegik Shawn, blev jeg mødt af en smilende dreng, der aktivt fortællende beskrev hvad de havde lavet. Det varmede mit hjerte – sikke en stor dag <3

Jeg var spændt på hans reaktion til morgen i forbindelse med aflevering. Han gik dog ind i klassen som havde han været der altid og da jeg hentede ham, smilede han igen varmt og trygt. Det betyder altså bare alverdens at se ens barn i trivsel, især i nye omgivelser. Gad vide om der senere kommer en reaktion? Nu varer det jo heller ikke længe inden, at lillesøster melder sin ankomst. Det kan du læse mere om her -> https://etstrejfafuperfekt.momster.dk/2019/08/03/et-farvel-og-et-velkommen/

Tak fordi du læste med 🙂

// Alexandra

“We only live ones – live free”

https://www.instagram.com/p/B001sNADIAF/

Skriv et svar