Øvelse

Jeg har altid godt vidst at jeg have nogle udfordringer, som gjorde at jeg var anderledes. Men jeg har også altid i liv fundet ro i at være anderledes. Næsten ihverfald. Største delen af min barndom, brugte jeg hver dag på at være som andre. Jeg passede aldrig ind, uanset hvor vi befandt os. Jeg blev drillet og det var unægtelig svært for mig at sige fra. Derfor fulgte jeg strømmen og solgte mig selv og mine værdier for ingenting.

Som jeg er blevet ældre, efter jeg flyttede hjemmefra og skabte afstand til andres ønsker og behov, er jeg samtidigt blevet klogere på, hvem det er jeg er. Jeg blev klogere på hvilke værdier, der betyder noget for mig i mit liv. Også er jeg blevet klogere på, hvad det er for en slags mennesker jeg har brug for, for at være den bedste udgave af mig selv. Jeg har stadig meget at lærer og jeg glæder mig over at jeg har et helt liv til, at nå tingene i.

Psykolog og psykiater.

Kort efter jeg mistede min mor, blev jeg udredt ved en psykiater en rigtig dygtig en af slagsen. Han har flere års erfaring, som overlæge, som leder indenfor psykiatriens medicin rådgivning, som formand ved lægemiddelkomiteen. Men også kendt indenfor psykiatri, forskning og senest som speciallæge. Jeg traf beslutningen om udredning med min psykolog, som jeg på det tidspunkt, havde gået ved godt et halvt år. En psykolog der hjalp mig til at acceptere, at livet for mig havde været en rejse på godt og ondt. Hun hjalp mig til at forstå, at den baggrund jeg kom fra, ikke behøvede at danne baggrund for resten af mit voksne liv. Hun hjalp mig også til at få øje på, mine altid behov for at analysere andre og jeg selv.

Hun fik mig til at indse at jeg altid har brugt meget energi på, at aflæse alt og ingenting. Og at jeg altid har mærket efter, eller søgt efter farer. Hun gjorde mig også bevidst om, at man ikke behøvede at have et liv, hvor man følte man blev drevet af en uendelig motor, der gjorde det usansynligt svært for mig at slappe af. Mest af alt gav hun mig indblik i, hvad det gør ved et barns psyke, når barnet er nødsaget til at træde i en rolle, hvorpå det skal træffe voksne beslutninger, eller tage vare på voksne mennesker, fordi de er et sted i deres liv hvor, de ikke kan tage vare på deres børn eller andre.

Lille voksne.

Så jeg blev bekend med min lille voksne. Et lille selvstændigt menneske, der nemt kunne klare hverdagens basale ting. Men også et lille menneske, der kunne stå i modstand, som jeg ikke nødvendigvis havde behøvet. Man ved det jo godt, når man er voksen hvad der er rigtigt og forkert, jeg vidste det ikke dengang, det var normalt for min søster og jeg. Vi har været vandt til nogle andre vilkår, som der også i vores voksne liv har gjort, at vi har nogle nogle udfordringer, der gør det svært at håndtere en helt almindelig ting som for mig fx. at være til familie fest.

Eller bare i det hele taget at være social. Nu sagde min søster godt nok forleden dag, at jeg altid har haft det svært i sociale sammenhænge. Men jeg ser det særligt nu, efter jeg er blevet udredt, gennem samtaler og gennemgang af både barndomsliv og voksenliv. I den sammenhæng fik jeg fået nogle redskaber til, at håndtere mine udfordringer. Med min udredning og den medicin jeg fik, har jeg lært at se nye veje. Jeg fik en forklaring på hvorfor jeg i 25 år, havde ageret anderledes end andre.

Jeg troede det var vores baggrund, der ene og alene var årsagen til at jeg var som jeg var. Men jeg havde altså en diagnose, som også har betydning for, at jeg er som jeg er.

Denne diagnose og de udfordringer jeg har i min hverdag, gør at jeg hver dag øver mig i at skabe afstand til mine tidligere handlemønstre. jeg øver mig i at hvile i mig selv og finde ro. Selvom jeg har følelsen af at være drevet af en motor. Det gør også at jeg øver mig i at udfordre mig selv i, at mestre nogle ting som kan være svært for mig, fx. at være i ukendte sociale sammenhænge og stadig have det godt i det øjeblik.

Øver du sig også i at blive bedre til noget?

Fortsættelse følger.

Du kan læse mere om da jeg mistede min mor her ➡️ https://etstrejfafuperfekt.momster.dk/2019/07/15/hvornaar-har-man-sagt-farvel-nok/

& så kan du læse lidt mere om min familie her ➡️ https://etstrejfafuperfekt.momster.dk/2019/08/11/vaelg-din-familie/

Tak fordi du læste med 🙏🏼

//Alexandra

“We only live ones – live free”

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar