Vi øver os i amning

Det er det mest naturlige, at amme sit barn. Det ser så såre simpelt ud. Det er praktisk, madpakken er altid med og man svinger bare barmen frem og lægger til. Eller hvad?

Med min førstefødte , fuldammede jeg i 3 uger og supplerede med flaske til han var 6 uger. Amning, udmalkning og flaske , hver 3 time fordi barnet ikke ville tage nok på. Det var ihvertfald hvad sundhedsplejesken mente, at barnet ikke trives, til trods for 6-8 fyldte bleer i døgnet.

Ung & Uerfaren

Dengang var jeg 20 år og barnet skulle selvfølgelig ikke sulte, så jeg tøvede ikke et sekund, da hun opfordrede til at supplere med udmalket mælk. Efter 3 uger på Den vis, var jeg simpelhen så udmattet. Så jeg konstaterede at vi alle ville trives bedre med, at overgå fuldt til flaske! Jeg følte mig som verdens dårligste mor. Tænk jeg ikke kunne præstere, at give mit barn mad og tilfredsstille ham ved brystet uden at supplere. Men det blev nu engang virkeligheden. Og det lettede da jeg med tiden accepterede, at det endnu engang bare var sådan det var.

6,5år senere

Amning for mig har her 2 gang været et ønskeligt mål, som jeg sammen med lillesøster gerne ville nå. Med hjælp og støtte fra Faren også, selvfølgelig. Jeg lyver hvis jeg siger, at det ikke har været en kamp denne gang også.

I mit tidligere blogindlæg ➡️ Tillykke med fødselsdagen , kan du læse lidt mere om fødslen og hvilke komplikationer den medførte. Bla. En tur tilbage på operationsbordet efter mit planlagte kejsersnit, grundet et blodtab på 2,2 liter. Operationerne har forsinket mælken der skulle løbe til. Det medførte at Saga nåede at tabe sig 8,9% af sin fødselsvægt, og at jeg deraf skulle vække og ligge til hver 3 time, og at vi skulle supplere med mme i kop.

Koppen droppede jeg, det virkede så forkert og hun blev forkvalmet, istedet bad jeg om en sprøjte, så hun kunne stimulere ved brystet, mens jeg under måltidet supplerede med udmalket mælk. Hun var herudover svær at vække , pga hendes størrelse som nu var på 2570g. Hendes sutteteknik var ikke tilstrækkelig. Det betød hurtigt nedslidte bryster Og samtidigt med dette var hun svær at holde vågen under måltider.

Nedsat mælkeproduktion

Pga mine operationer og mine udfordringer derfra, samt min brystforstørrelse Og en tilbagesat mælkeproduktion, var vi nogle dage ekstra på barselsgangen. Heldigvis !

Vi var omringet af fagligt dygtigt personale der kunne råde og vejlede ift. Ammestillinger, udmalkning, supplering og alverdens andre gode råd! Med min tidligere erfaring og min mere rolige tilgang, var det denne gang lettere for mig at sortere i, hvad der var rigtigt for mig, og hvad der ikke var.

Når man så er indlagt 5 dage, med personale skift gange 3 på en dag. Så når man at løbe ind i minimum 15 forskellige sygeplejesker. Ak ja, nogle havde vagt 2 gange , det var skønt , hvis man faldt i hak. Ikke så skønt, hvis de fremstod mere belærende, end kompetente ift. til deres arbejdsopgaver. Det er ikke mig, det er ikke et møde jeg bryder mig om at være i og når de viste ansigt på stuen, så jeg virkelig frem til, at komme hjem🤦🏽‍♀️

Jeg vidste bedst.

Størstedelen af personalet, var behjælpelige og rare at modtage vejledning fra. Det tror jeg på har givet mig en solid læring omkring amning. Jeg følte mig ihvertfald langt bedre klædt på denne gang da vi tog hjem, end sidste gang. Jeg husker dog også, at det var sværere for mig at modtage råd og vejledning sidst, end det var denne gang. Dengang så jeg det som rettelser af bedrevidende personale og JEG vidste altså bedst. Denne gang betragtede jeg det mere som et udviklede øjeblik, med øje for mit barn og hendes trivsel og ikke mindst Vores fælles oplevelse samt opgave.

Det blev det, en oplevelse rig på mødet mellem min datter og jeg. Sammen mestre vi nu amning. Endda i flere stillinger, tvillingestillingen er stadig at foretrække, men alm ammestilling, flasker sig også bare derudaf. Liggende amning er vores natte favorit og laidback, kan jeg nu endda selv placere hende i, uden hjælp fra min bedre halvdel.

Nu kan vi

Jeg er bare så stolt af mig selv og det arbejde vi har gjort for at vi sammen fik det til at fungere. Vi øver os hver eneste dag og bliver bedre. Endnu mere af vores pige , der efter en uge var over fødselsvægt. Hun har lært så meget og hendes sutte teknik har udviklet sig i lynets hast. Så endte det alligevel med , at blive en naturlig ting, at hive madpakken frem og lægge hende til, når sulten melder sig!

Jeg krydser alt hvad jeg kan for, en lang og god ammeperiode for os begge. Hold nu op, hvor vi begge nyder, de øjeblikke sammen💕

Tak fordi du læste med🙏🏼

//Alexandra

SAGA 20 dage

We only live ones – live free!

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar