Om at være både Mor og Far


 

En stor del af mig, er formet af at være barn nr 5, den sidste i rækken af 5 piger. Min ældste søster er 16 år ældre end mig. Det svarer næsten til 2 generationer – og det er nemt at mærke i vores relation. Min mor var gift med mine søskendes far og da de var små, besluttede min mor at hun ikke længere ville være sammen med ham. Det er idag meget normalt – dengang ikke så meget, men det stoppede dem ikke.

“Ven af huset

Min mor mødte nogle år senere en 18 årig gut , der arbejdede på et mekaniker værksted, der lå i forlængelse af det hus hun havde lejet. Han var 10 år ældre end min ældste søster og 10 år yngre end min mor. Han var en spøjs slank gut, med humor af en anden verden , med let til smil og en kæk personlighed. Til at starte med, var han ven af huset. Han spiste med når aftenerne i værkstedet blev sene og med tiden udviklede det sig til at han kunne kigge efter pigerne, hvis mor skulle noget.

Mor & far

https://www.instagram.com/p/Bmp2_cXnymB/?igshid=3w5aptc096zg

Tiden gik og han fulgte med. Alex hed han. Tiden han brugte med familien og min mor betød, at de udviklede følelser for hinanden. Nogle år senere, købte de en gammel skole, som de ville renovere. Mor blev gravid i 1990 med min søster, som de fik midt i renoverings processen. Min far arbejde som altid, hvis ikke i huset så på hans arbejde. Det havde sidenhen ændret sig fra en mekaniker stilling, til nu at være ved Lindab, hvor han lavede porte.

“Er han syg?”

Selvom han var ung, så gik han ind til mine 3 søskende. Han gav hvad han kunne og betragtede dem som en del af ham. I 1991 blev min mor, gravid med mig. De havde i årene forinden mistet 2 drengebørn, så min far var påpasselig med, at min mor ikke skulle overanstrenge sig. De havde 2 biler, hvoraf far 3 uger forinden havde været kørt galt i den ene.

Det blev januar 1992, mor var 5 måneder inde i hendes graviditet og far skulle på arbejde, han mødte kl 07. Han lod bilen stå, hvis der nu skulle ske noget hjemme hvor mor skulle bruge bilen. Han tog istedet hans vej crosser trods sne og is. Efter mødetid, ringede hans chef til mor og spurgte om han var syg. Mor forsikrede ham for at han var kørt på arbejde som normalt – han var aldrig syg.

2 mænd stod udeforan døren

Chefen sagde at han kunne være i den anden hal, det ville han følge op på og vende tilbage.

Kl. 11. Bankede det på døren – 2 politimænd iklædt uniform, stod foran mor da hun åbnede døren. De bad hende følge med, da de havde fundet en mand som hun skulle med på sygehuset for at identificere, hun fulgte med. Og der lå han så, min far. Han havde været ude for en ulykke. En ulykke hvori han blev dræbt, 25 år gammel. Verden væltede for min mor og familien. Hun stod nu selv med 4 piger, gravid med den 5. Uden mand og snart uden hjem. Min farfar, lod hende flytte fra hus og hjem, da far døde.

Min søster & jeg
Det har fulgt mig i årevis:

Jeg har brugt mange år på at forstå, hvorfor det var vores familie, der skulle rammes af dette tab. Hvordan verden gik videre og hun fortsatte med at være mor – og far for hendes piger. Jeg er vokset op med, at håbe på at han ville komme hjem igen, trods kirkegården blev introduceret for os i en tidlig alder så forstod jeg det ikke. Selv da jeg startede i skole, kunne jeg ikke forstå at nogle børn blev hentet af en mand som de kaldte far, når vi ikke blev. Mor gjorde hendes bedste, hun havde svært ved at tale om det pga savnet og ikke mindst fordi hun hverdag så på hans piger, der blev større og uden at vi var klar over det, så mindede vi hende om ham.

Mobning:

Det har fulgt mig i årevis – altid , at jeg ingen far havde, det har sat sine fodspor i mig at jeg ikke vidste hvem han var, eller hvor jeg kom fra. Jeg er blevet drillet vejen igennem folkeskolen med, at min far var død. Modbydelige uvidne unger, der kan finde på at være sådan. Jeg skulle lige have været voksen dengang.

We only live ones – live free

Tak fordi du læste med 🙏🏼

\\ Alexandra

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar