Overtro og Røverhistorier.

Graviditet

Der sker noget med kroppen, den reagere anderledes. Nogle har vildt uregelmæssige cyklusser, andre ved til punkt og prikke hvornår de har ægløsning. Selv kunne jeg pludselig ikke længere indtage de samme mængder bland selv slik, uden at det mærkedes som om at jeg fik for meget mavesyrer, eller var det bare for meget sukker. I starten overvejede jeg det ikke. Jeg tænke bare at jeg næste gang måtte spise lidt mindre aftensmad for mit bland selv slik skulle jeg ikke snydes for!

Jeg har ellers gjort hvad jeg kunne, for at holde styr på min cyklus med en app, hvori jeg kunne plotte informationer ind. Beskyttelse har jeg ikke brugt siden jeg fik konstateret celleforandringer i underlivet i 2016. Jeg ville ikke påvirke min krop med præparater, indeholdende forskellige hormoner. Denne her app kunne eftersigende beregne cyklus og ægløsning udfra gennemsnittet af indtastninger. Vi undlod sexytime, når den reklamerede med, at nu var det nu vi skulle passe på! Visse vasse – gravid var jeg ligepludselig, da vi allermindst ventede det.

Man må tage det sure med det søde.

Med graviditeter følger der alverdens. Overflod af følelser, kærlighed, frygt, månedlige lange smerter i livmoderen, fordi det vokser så stærkt. Undersøgelser i bane vis og scanninger, hvis man er så uheldig at løbe ind i komplikationer som jeg gjorde. Sygemeldinger, dialog med arbejde, fagforening, læger mm. Også alverdens tanker. Tanker om man nu kan elske barn nr 2, ligeså meget som barn nr 1. Forestillinger om fremtiden med 2 børn, om familie, om forhold. Og ikke mindst tanker og forestillinger om det lille menneske, der hver dag vokser sig større og stærkere inde i dig.

Den ene siger det ene og den anden noget andet.

Hvis du får væske i benene, bliver det en dreng. Har du morgenkvalme bliver det en pige. Hvis du får øget hårvækst, så er det helt sikkert en dreng. hvis din mave er bred er det en pige. Har du lyst til frugt, venter du en pige. Kød så venter du en dreng osvosv.

Sagen er den, jeg er velsignet nu med en sund og rask dreng fra 2013. jeg havde ingen vand i benene. Nu er jeg gravid med en pige og har ej heller vand i benene. Jeg har sammme figur som sidste graviditet. Jeg spiser som sidst, har i 1 og andet trimester ikke spist særlig meget kød, det gjorde jeg heller ikke i første graviditet. Så jeg tror det er individuelt, hvordan kvinde kroppen reagere pr. graviditet, hvilket i øvrigt er helt fantastisk.

Fortællinger:

For sulan om der ikke også følger beretninger med. Fortællinger eller røverhistorier kan man også kalde dem. Gamle fortællinger om at det betyder ulykke, at rede baby’s seng inden baby er født. Og ligeledes at det betyder uheld, at få barnevognen hjem før tid. Og selvom det måske er overtro, at barnevognen ikke må komme hjem før tid. Så er det alligevel mere normalt nu at vente med at få den hjem, fordi det er blevet en tradition at vente. Og ligeledes venter de fleste også med at rede babys seng, til man kommer hjem fra hospitalet, fordi det er omtalt at det kan betyde ulykke.

Du kan læse mere om forberedelser her:

https://etstrejfafuperfekt.momster.dk/wp-admin/post.php?post=244&action=edit

Følg dine værdier.

Normalt retter jeg ikke opmærksomheden mod ting, der ikke giver mening ift. mine værdier. Men lige omkrig det her overtro, så er der et elller andet der siger mig, at jeg hellere vil vente. For set nu at min samvittighed skulle dukke op, i tilfælde af noget skulle ske. Så vil jeg hellere bare trække det lange strå og vente tiden af. Også selvom det nu altså er hyggeligt, med alle de forberedelser der følger med den voksende mave.

Nu har vi så ventet i 4 mdr. på vores barnevogn. Du kan se den her: https://www.instagram.com/p/B03Ryd5Dgld/ Imorgen skal Nikolaj og min svigermor hente VORES barnevogn. Mor her har selvfølgelig sørget for, at den ikke kommer herhjem 😀 Min svigermor har sågar sagt, at jeg ikke må komme med ! Og til trods for at jeg synes det er en lille smugle skørt, så skal det altså bare ikke være min utålmodighed, der skal danne baggrund for hvis noget skulle ske. Børn får man ikke bare for at få dem og da slet ikke for at tage chancer. Jeg glæder mig bare sådan til at udvide vores lille familie og møde lillesøster. Andre der har det på samme måde med overtro og røverhistorier ?

“We only live ones – live free”

Tak fordi du læste med.

//Alexandra

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar